Thursday, November 12, 2009

MAF (Malam Aspirasi FKM '09)


Malam Jamuan FKM - For Final Year Student


MASA: 8 mlm - 12 tgh mlm
TARIKH: 7 Nov 09
TEMPAT: Bkt Gambang Resort

Objective:

1. Untuk meraikan pelajar2 tahun akhir FKM

2. Memberi penghormatan terakhir kepada senior dengan jamuan2

Scope:

1. Mengadakan persembahan dan penyerahan hadiah

2. Sharing moment oleh para lecturer

3. Sesi bergambar kenangan

Introduction:

Bertolak dari UMP Gambang pada pukul 7.15 mlm bersama Hassan, Khai dan Lina menaiki kereta Hassan. Disambut oleh Wei Jy ke Ball Room Bukit Gambang Resort setelah beberapa kali turun naik kereta.

Literature Review:

Dihadiri oleh lebih kurang 50 pelajar tahun akhir, dan para lecturer yang baru dan lama. Bertemakan warna pakaian Hitam, Putih dan Merah. (tp ada je yg xikot tema). Majlis perasmian oleh Timbalan Dekan FKM selepas solat Isyak dengan potongan kek. Ada sikit gimik oleh Penyu n Norshim. Diselitkan juga dengan Ismat Show dan cabutan bertuah. Sambil makan2, tgk persembahan dan bersembang2.

Methodology:

Menggunakan camera HP aku, dan kamera FKM, aku selaku ajk publisiti menjalankan tugas sebagai videoman dan kameraman. Gilir2 dgn Hassan utk tugas ini.

Acara makan2 bermula. Diselangselikan dengan cabutan bertuah dan penyerahan ‘anugerah2’ kepada pemenang2 untuk beberapa kategori yang dipertandingkan. Juga ada hadiah tuk KING n QUEEN pada malam 2.

Sedikit show oleh Ismat, pertunjukkan silat mata yang aku xbpe nk paham tp ok la. Sesi bergambar mengikut meja dan karaoke bersama band.

Result and Discussion:

Untuk Pelajar:

1. Cool – Ijuk (izzudin-teammates aku time Kuantan Sixes)

2. Nerd – CK (1 lecture dgn aku- teammate’s aku tuk MASUM Sofbol)

3. Unique – Husna (1 meja dgn aku time 2)

Unutk Lecturer:

1. IronMan – En. Hafizi (cikgu silat MASUM UMP)

2. IronWoman – Cik Azhani (Ketua Panel PSM 1 aku)

3. Sporting – Basirul (tutor strength of material aku)

King : ED (faizulhidi-clasmate aku)

Queen : Husna (again-sbb boot tggi dia pakai kot)

Conclusion and Problem Encountered:

Banyaknya prob yg aku tgk kat sini. Mula2 time aku sampai kt bkt gambang ni. Mmg dia tulis bkt gambang resort, tp kami suma ingt ni suma resort, so bedal la g kat water park 2.sbb c2 je yg aku tau ada ball room. Byk pak guard kami tnya suma tnjuk arah lain2. Smapi berpeluh2 la. Basah baju hasan.hehe. Solution: g je suma tmpat yg diaorg ckap, then kol wei jy, then baru jmpa. Lain kali letak sorg or 2 org kat tmpat smpang, so sapa yg dtg x la sesat.

Sepatutnya kameraman pa suma yg kna bt kja time jamuan 2 patut bdak2 tahun lain la, jgn tahun akhir gak yng buat.nmpak mcm jamuan 2 tuk org len lak kan. Cian aku n hasan, kna bt kja mlm 2.ya, termasuk penyu, wei jy n yeong. Tp xpa, sbb xda duit, kami bt kja gak.(kna byr 10 je.huhu).

Makanan. Hmm..mmg xsedap n sikit je..xleh lawn yg IEM buat hr 2..bayar sama je..bkt gambang tuk mandi2 je..xpa, ni trial k yea MECHAPRO.

Hiasan.besa2 je.aku ingt nk bt gempak2 ke decoration dia.xpela, low budget kot.

Keramaian mlm 2 xla ramai sgt. Aku selaku ajk publisiti, rs gak la tempias 2. Tp aku dh jalankan tugas aku bgtau suma mmber. Diaorg mmg xnk g pon. Sbb diaorg tau makanan xsedap, n xbest, dats y diaorg xnk. Bdk2 direct entry la yg ramai xnk sbb diaorg dh berpengalaman join jamuan ni.

Last, pilih la MC yang elok skit.huhu..cm robot je aku tgk..tp xpela, pengalaman kat bdak 2.soh dia bljr cm na nk jd MC.hehe.

Ok..selamat bercuti



pose terbaik tuk fans out there..haha


makanan2 yg xbape nk sedap..sedap IEM lg..xbaloi


byk hadiah..tp 1 pon aku xdpt..mmg xpernah bertuah..


serumate, semeja


ittadakimasu


band..quite well performance compare to IEM..well done


keramaian di jamuan ni.. ni suma bdak2 chinese kelas aku..


panel2 PSM 2 aku: gmbr a. tudung putih; b. vest hitam ( Cik Ramli); c. kiri sekali (Cik Hadi)


SV n Co CV: Dr. Kumaran n Cik Mat


Para pemenang cabutan bertuah


Lina..jeles ke..hehe..monyok je..


King n Queen of d NITE


Sharing experience about life in UMP


after dinner, bergambar bersama Mr Iron Man..cikgu silat UMP..ketul badan 2..




GAMBAR-GAMBAR DI BOARD


APPENDIX


Budak kelas M04


1 Malaysia


jurukamera amatur


with Yap


Olyn ~ Oshin


apitan ~ Yap n Kim Sin


with King ED


Chen, Kim Sin n Teoh


ada hati nk main gitar


dh nk blk..lepak jap..


khai mengamuk..apa sebab?? jawab lina..huhu


..sebilik..
gonna miss u 2

Wednesday, October 28, 2009

PRESENTIE n ANNYVERSARY

HADIAH DARI SEBERANG


post by Air Mail

28hb, tiap2 bulan aku dan dia wish..
wish apa???
selamat ulang bulan...haha..lawak lak...
but lg ok if wish tahunan, sbb bila bulanan, it will remind me 2 her every month
(wlupun tp2 hari msj n chat),
tp org kata mcm clearance la
klu gduh tp2 hari, bila smpai 28hb, ada la baik skit, ada la usaha nk baik n pulihkan keadaan...


kali ni ditambah lak dgn present2 yg aku dah agak dah actly (sory syg)
for sure ada baju, tp xsgka 2 helai
for sure ada kad bsday, tp xsgka lak panjang wish dia kali ni
for sure ada smthng yg menarik, tp mmg sangkaan ku tepat, beg duit (wallet)
......................tp......................
FOSSIL
wow...agak menarik disitu...kotak pon dh nmpak mahal...
n bnda yg buat kami gaduh psl hadiah ni,
LOLLIES...



nk gak aku ketuk pala bdak ni sbb hal ni pon nk gduh...
aku ingt coklat apa la dia nk bg smpai cair..
klu coklat coklat, mmg cair la bila dlm air mail...
ni coklat keras mcm lolipop, nk cair mendenya..
xpela, admit je la awek aku 2 bdak sastera, xpndai bab2 material ni...(aku bljr material ok)

xpa, jgn gduh2, 28hb dah kan...
so mari berdamai...

OVERVIEW all d Present


Wallet..main present


beBaju...nice 2 my body


bsday card...wajib ada


kesemua sekali

p/s: tq honey..lain kali prepare awl skit..huhu

There was an error in this gadget