Saturday, May 30, 2009

..mari kita bersukan..

sesungguhnya bersukan dapat menyihatkan tubuh badan.

apakah sukan yg anda ceburi??

tuk aku,

..SOFBOL..

cm na leh terlibat dgn sukan yg mostly people akn kata sukan tuk bdak2 lmbut...???
ye la sbb bunyi pon dah 'soft'..

kisahnya bermula masa aku form 3.
mcm2 sukan aku try tuk dpt sjil peringkat daerah..
tp 1 apa pon xleh lekat..
sukan apa, itu nt2 la aku cter..byk sgt..
smpai la ada org ajak aku main sofbol..
aku g la join..tgk bdak2 yg ada time 2, suma leh kata skema2 gak la, suma dr klas set2 bijak..
xpa, aku leh ngam dgn diaorg..sbb diaorg baik2..
nek form 4 baru kami msuk tournament..
berlaku di sekolah CHE TOM..dpt no 4 rsnya..
nek form 5 lwn kat SG. PASIR..dpt no 4 gak rsnya..hehe
zaman ni la plg best, leh kata top player gak la..

lps 2 msuk matrik, msuk U 2 tahun, aku xmen sukan yg leh bwa aku ke peringkat tinggi, just bersukan tuk maintain body n wakil aras blok aku je..hehe..

eh jap, aku ada main KRIKET gak, tp kisah aku men kriket akn di post kan kemudian..2 pon pnjg gak nak mengarang 2..

back 2 d main topic..
msuk taun 3 aku bt pemilihan tuk bdak2 yg nk men sofbol..
Alhamdulillah, rmai gak yg nak join..

akhirnya, dpt 1 team SOFBOL UMP SHARK slps bpe bulan training freshy2 yg mostly taun 1 n 2..yg kena reject 2 sabar yea, taun dpn sem dpn masih ada..

lps frenly sana sini (nt aku bt post tuk frenly), final judge kami kat UUM.
MASUM menanti kami.. here we come..

18 Mei 09- berangkat dr UMP
19 Mei 09- smpai pg di UUM..trus ke Kolej EON. lepak2 kat blik n jln2 sekitar Pekan Siswa
20-22 Mei 09- jln2 lg, training ptg 2, n tgk muvie kat blik
23 Mei 09- 1st match UMP vs UPM

agak lawak la .. mcm adik beradik lak.. nama nk dekat sama dah, wrna jersi pon nk sama..
slmt la wrna terbalik..kami byk biru, depa byk merah..
dh la 2, main pon nk sama..i mean kekuatan pon nk dekat sama, tp nasib kami menang..
ye la,main smpai sudden death (seri 5-5), sengit gila..2 jam lbh..
akhirnya..

UMP 10 - UPM 8

dah layak ke suku akhir..tepuk tgn skit..hehe

sblom 2, kena lawan gak dgn UUM tuk penetuan juara n naib juara kumpulan.


yg ni mmg xleh kata apa la, ada pitcher kebangsaan, plg laju dlm tournament ni, so suma org mcm pasrah je la..dgn penat lg kot ats...

UMP 1 - UUM 13

24 Mei 09- Suku akhir.. UMP vs UiTM (xda gmbr la plak).

myb sbb tensen sbb 2 xda sapa nk tgkap gmbr..
UiTM, juara MASUM Sofbol taun lps...semua hebat2, suma blh hit bola Ooi kami..gila btol..
dh kena belasah 19-0..(skit lg je nk dpt 1, klu aku xkalut nk lari ke home..ish2..)
apa2 pon, we learn d mistake, n try again next MASUM..tp ni last tuk aku, zul n ooi..


zul

ooi

sapa ni..??


ok, setakat ni je..lenguh tgn aku taip2 ni..last pic, ni lah kemeriahan sukan SOFBOL di UUM, MASUM 09..

p/s: sofbol bkn tuk org2 lembut yea...ini game tuk org2 genius..bkn aku yg kata, Mr. Andy yg kata..thanks Mr Andy 4 ur kindness n knowledge n experience.
MERCURY's Advisor n Coach



...kena paksa...

aduhh...
pening gak melayan awek sorg ni...haish...
apakan daya, sorg je termampu...hehe..

kena paksa, bt blog pon kna paksa...xpela, wish dia sblom tdo..
mcm yg aku ckap td, ni slah 1 cara nk berhubung dgn dia...hmm

ok lah, aku nk cter npe aku kat UMP lg, npe aku xblk je rumah lepak2 dgn mak ayah n adik2 aku...
sbbnya, aku kna g...

...ACHEH...

sbb apa kna g sana??

sbb aku salah sorg dlm 10 terbaik SUKSIS..terbaikkah aku??

--> sbb aku jd penghulu ke yg bt aku terbaik??
--> sbb aku selalu datang latihan ke bt aku terbaik??
--> sbb aku selalu masuk balai ke bt aku terbaik??
--> sbb aku MASKMAN (btoi ke x ni aku eja..haha) ke yg bt aku terbaik??
sumanya maybe btol...

apa2pon, syukur sbb aku terpilih...
wlupun xda duit nk g shoping kat sana, tp atleast ada la duit nk mkn nt..
jgn lpskan peluang yg berada di dpn mata...

~> aku xpernah g luar negara wlupun thai..
~> aku xpernah nek kapal terbang wlupun rmah aku n UMP dkat gak la dgn airport..
~> aku xpernah ada pasport even bt berkelompok..

so dgn kudrat yg ada, aku blk UMP slps aku sggah rumah aku kat SP selama 2 hr after 10 hr kat UUM berMASUM di sana...

ok,time 2 go...



Friday, May 29, 2009

buang tabiat

hmm..
hmm..
hmm..

nk ckap apa ni...1st time bt blog...
kena bg salam dulu la...

Assalamualaikum...

klu kt syg saudara2 kt, kt bg la salam..moga org yg mendengar salam kt 2 akn sentiasa sejahtera hendaknya..kan salam 2 bermaksud 'sejahtera ke atas kamu' so berbanyakkanlah memberi salam yea...

btol gak kata si dia, dr buang masa tgk muvie bek aku bt blog (wlupun tgk muvie bg aku bknlah 1 aktiviti buang masa).

sbb apa aku kata lbh baik bt blog??
sbb:-
1) si dia selalu memintaku buat blog, sbb dia pon ada blog..nk bg sama la katakan... :-)
2) aku borg xtau nk bt apa selain tgk muvie n men game..n layan segala jenis site mcm fs n fb..
3) byk sgt gmbr dlm lptop n external aku ni, smpai kna beli external 1 lg..dr dok terperap dlm ni, bek aku share dgn hgpa kan...(loghat utara kluaq dah)..
4) salah 1 cara aku nk berhubung dgn si dia..kdg2 live dlm chat room bosan gak..sekali sekala apa salahnya luah perasaan dlm blog..mana tau ada org bca n bg nasihat kat aku..hehe
5) kena dgn time nya, iaitu time aku dh hbs semester 6, dh hbs asgmnt, dh xda aktiviti2 len yg membuntui aku, dh xda mmber2 sekeliling, dh xda moto nk ronda2, dan segala2nya lah yg xmemalaskan diri aku bt blog ni..

sblom 2, sblom aku tulis byk2 lg post, nk mnta maaf siap2 klu ada yg terlanjur, xkira la dr segi apa pon, ada yg terasa hati ke, apa2 je lah yg xelok kuar dlm blog aku ni.seribu ampun dipinta...

ok, selamat melayari..tata..

p/s: maka bermulalah kisahku
There was an error in this gadget