Sunday, July 26, 2009

aku buat apa cuti ni --> bhgn 3

ACHEH - Here I Come

aduhh...kena patah balik UMP plak..
byk plak duit aku nk ke hulu ke hilir dr SP ke Gambang..

but..it doesn't matter

wat really matter is.. Aku leh g ACHEH..

1st time aku berpeluang ke negara org..
1st time aku naik kapal terbang (termasuk 1st time masuk airport..huhu)
1st time ada pasport (even berkelompok)
1st time pegang duit Indonesia..



SEDIH..pasport lewat siap..
kena patah balik ke utara sbb kena naik flight dari PENANG INTERNATIONAL AIRPORT..
so, aku pergi lewat sehari sperti yang dirancang..
so,trlps 1 hari aktiviti2 dgn bdak2 suksis lain..
FYI, aku n khai je yg dak suksis g lewat..(CiK FeR bkn dak suksis)

Kesempatan yg ada ni, aku bawa serombongan 6 org ni mkn mlm kat rmah aku bila smpai penang...

sesi taklimat dari ayah aku (kusyuk tol ASRI)

sesi menjamu selera (sekali lg..kusyuk tol ASRI)

jemput la mkn kat rumah yg xseberapa ni..lantai kayu je..

Lepas 2 kami balik ke rumah tumpangan di Pulau Pinang.. sbb nk elak jem kat jambatan, so tdo kat pulau.. klu x, tdo kat rmah aku je, lg sep duit..




hari yang dinanti...
g AIRPORT..





naik FIREFLY... best..

tggu smbungannya....
aku ngntuk dh

Monday, July 20, 2009

terasa diperbodohkan

aku sgt benci org ego tggi..

aku bnci org yg tindakannya efek study aku..

aku cian kat mak ayah aku, bg aku msuk IPTA, nk bljr..

tp aku stress,hmpir migrain sbb org ego tggi ni..

aku dh give up..

Friday, July 17, 2009

aku buat apa cuti ni --> bhgn 2

MASUM @ UUM

Sebelum ni aku dah post 1 post psl MASUM ni kan, tp hr ni just nk cter ckit je lg..

We training hard everyday dlm tempoh seminggu sblom bertolak sana..

Sampaikan manager SOFBOL aku pon dah xubah warna muka mcm bat (kayu pemukul sofbol) yg lps kena pukul dgn bola celup lumpur... (cm na eh wrna 2..hehe).. sory yea teh..jgn mare..


Smpai di UUM, ada 3 hari lg sblom start game 1st, apa lagi beb, ronda2 la smpai ke pkol 12mlm...

Cakap byk pon xguna gak, bek tgk gmbr2 kan...


apa korang tgk 2?? mesti sesat ni smpai tgk map..ish2

hari ke 2 smpai, xtraining lg, tgk org2 lain main dulu..
ni time separuh akhir, futsal laki UPSI vs UTM..sengit boh..

latar belakang bdk2 gal main..U mana ntah

hari ke 3, baru start training n pakai official outfit for training (mcm nk g bercuti kat KOREA lak baju ni)..

berehat2 sambil tgk adik OOI dari UKM lawan UDM..

hari terakhir..mkn di nasi kandar zubaidah..
diaorg ni melantak roti canai, nasi kandar n etc..


Tuesday, July 7, 2009

aku buat apa cuti ni --> bhgn 1

kursus pertolongan cemas dan latihan luar KOR SUKSIS UMP

Date: 5 - 9 Mei 2009
Venue: Kem FELCRA Tebing Tinggi, Johor

lps hbs final exam, ni la 1st aktiviti yg menyibukkan aku cuti kali ni..

sblom 2, g mandi kat GUNUNG LEDANG..xbest sgt..hmm..

then..

diajarkan teknik2 menyelamat mangsa kemalangan spt CPR n 4 man lift..

menghadapi ujian teori dan praktikal tuk diberi sijil..

melakukan sketsa time majlis penutup kem..

Appendix:
simulasi CPR oleh instructor

Mari kita lihat, siapa paling pervert terhadap patung:

K- penuh kesungguhan

Yan- sopan je dia

Syadi- meleleh air liur

Aku- penuh dramatis..ada org tgk dr blkg la

Taqi- plg gelojoh melahap bibir si mangsa..

Abu- hidung tersumbat

sedehnya muka..


sempat lagi peace..

tertido lak..

haa..ni bkn ter dah, mmg tdo pon..

Ujian Praktikal pertolongan cemas
K, buat kelaku elok sikit...

Bab mkn, K is no 1


There was an error in this gadget