Monday, December 27, 2010

Man's Day Out

sekitar awal disember 2010..
last month aku bekerja di BHL..
as a part time..
sblom aku dpt surat official dr pihak sepatutnya..
so, ni la kisahnya...

casting: Me, Abg Din & Abg Nazri

meh nk cter sorg2..

aku..?? xpyah cter dh kot, suma dh tau..

abg din.. seorang duda anak 3..dh agak 3thun la kot kja BHL as a storekeeper a.k.a forkliftman.....lani odw nk kawin dgn kekasih hati dr Perak, same negeri with him.. dh la kot, xyah citer lbh2...

abg nazri.. ikot tarikh kami date ni, bru 2bulan stgah kja kt BHL, awal sehari dari date aku masuk bt part time kt sini..d only Melayu Boy in d QA department (xtermasuk aku...sbb aku part time ja)... berumur 26thun, anak sorg.. pic di bwah ialah anak dia..comey kan..hehe..


aku pantang tgk bdak kcik comey, msti nk snap ja gmbr..

im d planner..mula2 p kutip abg din kat pantai bersih, then baru p kutip abg nazri kt pokok sena..we ride our own bikes...

then, lagak mcm citer Wild Hogs, kami bertiga menderumkan enjin superbikes kami ke SP..my raisetown (tmpat membesar..hehe)..

OK...smpai sp dlm nk dkat sejam dr rumah abg nzri, kami pekena Nasi Kandaq Nashmir dlu..sblh CS..then baru la naik CS.. so, kami teruskan dgn plan asal, Lawan Bowling..

quote masing2:
abg din..'aku ada baju boling'..nk tnjuk dia tere main la..
abg nzri.. 'average 130..tp lama dh xmen ni'..bajet aku gerun..
me.. 'besa2 ja..pernah wakil sekolah ja'.. yes, its true..

LANI KITA TEST SAPA POWER..CAKAP BYK XMAU..
nahh..ni lah gaya msg2..korg judge la mana plg style..


bergambar kenangan..suma bajet taff..haha

OK, ni resultnya..


1st game.. abg nazri ambk nama abg din, dh a.din malu sgt nk mulakan game..
so nama aku ke 2..ke 3 abg din..
so, just see d result k..xnk cter byk..


disebabkan game hr 2 murah gila, rm3.50 1 game, n kasut free, n stoking xyayh beli sbb suma org dh standby stoking, so terwujudlah game ke 2.. n faktor lain kami tmbah game ialah, sbb biasalah, 2 org lg xpuas hati aku menang game 1st..haha..
tp...kali ni depa ambk nama n turn msg2, so din ats skali, aku still no 2, n ke 3 abg nzri..
so tgkla resultnya..xmau cter byk2...(down skit sbb dh lenguh)

ok, 1st mission dh complete, dh terbukti sapa terer men bowling..
2ND MISSION: Karok-ing...


msing2 power, tp xdinafikan abg nazri plg power bab karok..ala2 awie gak sora dia..but, rupa pon nk mcm awie..pergh..mmg awie idola dia..bg la apa lagu awie, suma dia tau..


gmbr ke-3, posing cute dr abg nzri..huhu..
gmbr ke-1, posing macho dr abg din..

AFTER THAT: jalan2 n shopping


yes, sounds so macho n ganas, tp kami bershopping apa tau x??
as u can see, tgh memilih baju baby gal tuk anak abg nazri..hehe..
tp gaya msg2 dh mcm geng undercover mafia lak..


kt village mall ada pameran@sales Mazda 2..sdap gak...interest 2.5 ja..
tp bkn nk bli lg, tggu aku dpt kja la kan..


amacam, who's as same as the rock??
judge urself..


ok, dh hbs pusing2 sp, walaupon xsuma tmpat p, tp very enjoy..
ni kenangan ku dgn geng2 BHL..skjap ja aku kja c2, but they r like family to me..
cter psl company BHL, later on k..

p/s: 1 kejadian yg xkan aku lupa... abg din terlanggar cermin shopping mall..xdpt nk beza sgt pntu kuar dr The Store CS ke kaki lima CS, cermin pon mmg bersih gila, tgh ralit tgk kasut, mamat ni jalan bt dekk je ke arah jalan kuar (cermin)..last2 terhantuk kepala..seyes plg lawak aku pernah tgk...haha..smpai kuar air mata aku gelak..
pengajaran: letak mata ke depan ketika berjalan...


Sunday, November 21, 2010

~ FaVoriTe BanD of All tiMe ~


kenal band ni??
mstilah kan..sinonim as LP..


kt stat cter dr awl k..
ni gmbr yg dikatakan cver album zaman LP blom trkenal lg..still underground..
xtaula btol ke x ni cvernya..


dis is d 1st album of LP yg official..
stat dr sini la LP terkenal sgt2..around d world knal depa..
1st lagu yg kuar MTV, crawling..
mmg gempak vid klip depa..
rmbut pon tajam2..

from dis album, aku suka suma lagu2 depa..mmg kna dgn jiwa aku muda2 dlu..form 3 kot klu xsilap..
dgn berilhamkan album ni gak la, maka terciptalah sebuah buku log aku sndri yg bercoverkan gmbar di atas ni..siap liminate lg 2..
buku yg xsebesar A4, kira bsr skit dr buku tulis sek menengah, dlm 2 aku buh byk gmbr2 LP, avril lavigne, lirik2 lagu, lukisan2 sketch aku spt King of Fighters pnya katun..
mmg tahap lukisan aku time 2 plg top la..

tp....akhirnya buku 2 hilang..adik aku bwa msuk kwan dlm blik aku, time aku kja kat a.star lps hbs spm dlu, n kebas buku aku..
menangis teresak2 bila xjmpa buku 2..aku jd agak gila dlm smggu 2..
dirasakan segala penat lelah aku membeli majalah2 spt Utopia, Galaxie, n buku2 yg byk gmbr artis aku sebat menjadi sia2 belaka....
aku gunting gmbr LP, good charlotte, avril, n byk lg la, n lkat dlm buku 2..
mmg aku Die Hard Fan LP dulu..
xpela, lupakan la..sedey ni..


aku siap print gmbr ni kt kdai dlu n selit dlm buku sekolah..
is it crazy??


nmpak tulisan oren 2??
aku ada tulisan yg dijahit ats kain 2, yg org byk buh kt sluar n baju 2, tp aku xbuh kt baju, tp di beg sekolah aku, tmpat galas..aku jahit trus xnk bg org kebas..
sbb ada kes aku buh button LP kt beg aku, hilang sumanya..yg lawa2 hbs hilang..tggal kat aku yg burok 1..sial pnya bdak..klu aku tau mmg aku bunuh dia..


see dis pic??
aku ada bli poster besar ktkedai poster kt CS, ntah bpe ntah hrganya, n aku lekat kt dinding blik aku, n bygkan, beratnya poster n bsrnya ia, smpai aku buh selotep byk kali pon asyik nk tercabut ja dr dinding..yes, im too fanatic at dat time..


dis is d 2nd album..
ratingnya kurang skit dr 1st album..
tp aku suka bangat lagu jepun dlm ni.bkn lagu, just a rhythm..
n skali lg aku mencari lg gmbr2 n poster2 di seluruh pelosok SP..
mana majalah ada poster mmg aku sebat..


ni ialah tulisan trademark for 2nd album, as u can see d 1st album also have their tulisan trademark..but this 1 agak simple n nice..
byk bju2 t-shirt ada logo tulisan ni, n aku ada beli 1..
n korg tau rubber, yg kt selalu guna tuk padam tulisan pensil tu??
aku siap ukir rubber 2 n buat mcm stamp..
so buh wrna kt rubber 2, n aku cop, kuar la logo LP every pages in my personal book..
1 lg bnda yg aku rs aku sorg ja buat..huhu..


ni aku xpasti mana 1 kuar dulu..tp aku ada kaset LP-live in Texas ni.hehe..
yg reanimation aku pinjam kt sorg lg kipas-susah-mati LP, iaitu my best fren, Faizrul@PakMan..
aku n dia akn berlumba2 tuk dapatkan info n gmbr terbau psl LP..
of cos aku menang, sbb time 2 aku ada moto, dia ada bskal ja, so nk kuar pekan pon aku cpat lg..hehe..
n kami akn kumpul batch byk2..tp yg ni dia byk lg sbb dia lg kaya..haha...


setakat ni, aku cuma ada 1st, 2nd, n album live in Texas, n pakman ada 1st, 2nd n reanimation..
sama byk kaset2 kami (time ni guna walkman lg), but after dis album, aku dh xbeli kaset LP..
sbb ni hanyalah calibration btween LP n Jay-Z, yg sesungguhnya aku xsuka sgt lgu2 negro..
tp si pakman ni layan hiphop so skali la dgn negro..so ni dia menang..sbb dia beli..


ni album ke 3: minutes to midnite..
mmg agak hampeh lagu2 dlm ni..slow ja irama..aiyoo..
mana pergi headbanging yg ada dulu??
sedeh dgn 1 2 buah lagu, aku trus xbli album ni..just donload2 kat tenet ja..


sdah agak lama xkuar album, depa buat single2 ja..
tuk movie terhebat aku pernah tgk, Transformers, lagu temanya dr my fav band, of cos aku lg bgga..new divide..blh tahan lagu ni..sora chester still mantap..



ni apa??
aduhai..dulu bkn men gempak cver2 album..tp lani??
hmm..dimanakah keunggulan LP??
album ke 4: ‘A Thousand Suns
dlm album ni byk interlude n intro2..xbyk full song..mgkin depa dh xbyk idea..
n lagu lg la melankolik (bak tajuk di paper)



k lah, xnk byk2 kutuk depa..apapon, depa still my fav band of all time..
nmpak tulisan LP ala2 japanese skit 2, mmg byk kali aku practise bt tulisan 2, n time dlm klas tmbhan ptg2, time xda ckgu, aku gedik2kan tgn aku p conteng papan hjau klas dgn tulisan LP ni bsr2..n ada tukang decorate plak, iaitu pakman again, n bila ckgu nk mai punya la kalut padam..haha..mmg kegilaan LP sgt kemuncak time 2..

smpaikan ahli2 dlm band kami jadikan as our nickname..spt:

chester (vocalist): pakman


mr. hahn (turntablist): aku


rob bourdon (drummer): nasser


There was an error in this gadget