Sunday, November 21, 2010

~ FaVoriTe BanD of All tiMe ~


kenal band ni??
mstilah kan..sinonim as LP..


kt stat cter dr awl k..
ni gmbr yg dikatakan cver album zaman LP blom trkenal lg..still underground..
xtaula btol ke x ni cvernya..


dis is d 1st album of LP yg official..
stat dr sini la LP terkenal sgt2..around d world knal depa..
1st lagu yg kuar MTV, crawling..
mmg gempak vid klip depa..
rmbut pon tajam2..

from dis album, aku suka suma lagu2 depa..mmg kna dgn jiwa aku muda2 dlu..form 3 kot klu xsilap..
dgn berilhamkan album ni gak la, maka terciptalah sebuah buku log aku sndri yg bercoverkan gmbar di atas ni..siap liminate lg 2..
buku yg xsebesar A4, kira bsr skit dr buku tulis sek menengah, dlm 2 aku buh byk gmbr2 LP, avril lavigne, lirik2 lagu, lukisan2 sketch aku spt King of Fighters pnya katun..
mmg tahap lukisan aku time 2 plg top la..

tp....akhirnya buku 2 hilang..adik aku bwa msuk kwan dlm blik aku, time aku kja kat a.star lps hbs spm dlu, n kebas buku aku..
menangis teresak2 bila xjmpa buku 2..aku jd agak gila dlm smggu 2..
dirasakan segala penat lelah aku membeli majalah2 spt Utopia, Galaxie, n buku2 yg byk gmbr artis aku sebat menjadi sia2 belaka....
aku gunting gmbr LP, good charlotte, avril, n byk lg la, n lkat dlm buku 2..
mmg aku Die Hard Fan LP dulu..
xpela, lupakan la..sedey ni..


aku siap print gmbr ni kt kdai dlu n selit dlm buku sekolah..
is it crazy??


nmpak tulisan oren 2??
aku ada tulisan yg dijahit ats kain 2, yg org byk buh kt sluar n baju 2, tp aku xbuh kt baju, tp di beg sekolah aku, tmpat galas..aku jahit trus xnk bg org kebas..
sbb ada kes aku buh button LP kt beg aku, hilang sumanya..yg lawa2 hbs hilang..tggal kat aku yg burok 1..sial pnya bdak..klu aku tau mmg aku bunuh dia..


see dis pic??
aku ada bli poster besar ktkedai poster kt CS, ntah bpe ntah hrganya, n aku lekat kt dinding blik aku, n bygkan, beratnya poster n bsrnya ia, smpai aku buh selotep byk kali pon asyik nk tercabut ja dr dinding..yes, im too fanatic at dat time..


dis is d 2nd album..
ratingnya kurang skit dr 1st album..
tp aku suka bangat lagu jepun dlm ni.bkn lagu, just a rhythm..
n skali lg aku mencari lg gmbr2 n poster2 di seluruh pelosok SP..
mana majalah ada poster mmg aku sebat..


ni ialah tulisan trademark for 2nd album, as u can see d 1st album also have their tulisan trademark..but this 1 agak simple n nice..
byk bju2 t-shirt ada logo tulisan ni, n aku ada beli 1..
n korg tau rubber, yg kt selalu guna tuk padam tulisan pensil tu??
aku siap ukir rubber 2 n buat mcm stamp..
so buh wrna kt rubber 2, n aku cop, kuar la logo LP every pages in my personal book..
1 lg bnda yg aku rs aku sorg ja buat..huhu..


ni aku xpasti mana 1 kuar dulu..tp aku ada kaset LP-live in Texas ni.hehe..
yg reanimation aku pinjam kt sorg lg kipas-susah-mati LP, iaitu my best fren, Faizrul@PakMan..
aku n dia akn berlumba2 tuk dapatkan info n gmbr terbau psl LP..
of cos aku menang, sbb time 2 aku ada moto, dia ada bskal ja, so nk kuar pekan pon aku cpat lg..hehe..
n kami akn kumpul batch byk2..tp yg ni dia byk lg sbb dia lg kaya..haha...


setakat ni, aku cuma ada 1st, 2nd, n album live in Texas, n pakman ada 1st, 2nd n reanimation..
sama byk kaset2 kami (time ni guna walkman lg), but after dis album, aku dh xbeli kaset LP..
sbb ni hanyalah calibration btween LP n Jay-Z, yg sesungguhnya aku xsuka sgt lgu2 negro..
tp si pakman ni layan hiphop so skali la dgn negro..so ni dia menang..sbb dia beli..


ni album ke 3: minutes to midnite..
mmg agak hampeh lagu2 dlm ni..slow ja irama..aiyoo..
mana pergi headbanging yg ada dulu??
sedeh dgn 1 2 buah lagu, aku trus xbli album ni..just donload2 kat tenet ja..


sdah agak lama xkuar album, depa buat single2 ja..
tuk movie terhebat aku pernah tgk, Transformers, lagu temanya dr my fav band, of cos aku lg bgga..new divide..blh tahan lagu ni..sora chester still mantap..



ni apa??
aduhai..dulu bkn men gempak cver2 album..tp lani??
hmm..dimanakah keunggulan LP??
album ke 4: ‘A Thousand Suns
dlm album ni byk interlude n intro2..xbyk full song..mgkin depa dh xbyk idea..
n lagu lg la melankolik (bak tajuk di paper)



k lah, xnk byk2 kutuk depa..apapon, depa still my fav band of all time..
nmpak tulisan LP ala2 japanese skit 2, mmg byk kali aku practise bt tulisan 2, n time dlm klas tmbhan ptg2, time xda ckgu, aku gedik2kan tgn aku p conteng papan hjau klas dgn tulisan LP ni bsr2..n ada tukang decorate plak, iaitu pakman again, n bila ckgu nk mai punya la kalut padam..haha..mmg kegilaan LP sgt kemuncak time 2..

smpaikan ahli2 dlm band kami jadikan as our nickname..spt:

chester (vocalist): pakman


mr. hahn (turntablist): aku


rob bourdon (drummer): nasser


No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget